Minimal moderne kuhinje

 

Čiste linije, skriti ročaji in eleganca so integrirani v kuhinje, ki smo jih poimenovali minimal moderne kuhinje. Maksimalna funkcionalnost, ki je prepletena z minimalističnim dizajnom, je namenjena vsem, ki želijo bivati v sodobno in tehnološko dovršenem ambientu. V kuhinje so vgrajeni najkvalitetnejši materiali in mehanizmi, med katere sodijo elekrični predali in dvižni mehanizmi. Delovna plošča je kamen minimalne debeline s podpultnim ali plosko vgrajenim koritom. Vidni deli so običajno lakirani visoki sijaj v kombinaciji s furnirjem ali laminatom.

 
 
  • Pogled iz galerije

Razgibana postavitev visečih omaric, termično obdelan furnir visokih omar, magnetne stenske poličke oziroma nosilci ter kuhalna plošča z integrirano napo, so nekateri izmed detajlov, ki naredijo kuhinjo atraktivno. Električni mehanizmi v predalih omogočajo odpiranje na pritisk, tudi ko imate polne roke. Za delovno ploščo je uporabljen vrhunski kamen Dekton. Kuhinjo povežejo v celoto gospodinjski aparati Siemens in Bora.

 
 

Minimalistično zasnovana kuhinja, katere posebnost so visoke omare z integriranimi vrati za shrambo. Otočna kuhinja z barskim pultom iz masivnega hrastovega lesa in pultom HPL minimalne debeline. Izgled kuhinje še dodatno obogati stenska obloga s črnimi režami med letvicami poleg visokih omar. Stranice in predali pod pultom so izdelani v zajero, da poudarijo čiste linije kuhinje.

 
 

Vitina s steklenimi policami in notranjostjo v lesu, delovna plošča iz tehničnega kamna in MDF lakirani visoki sijaj, poudarijo eleganco predstavljene kuhinje. Shranjevalna omara z zložljivimi vrati omogoča prosto gibanje med delom v kuhinji. Poleg led osvetlitve v shranjevalni omari je v kuhinji vgrajena tudi ambientalna led osvetlitev pod pultom in v vitrini. Kuhinjo dopolnjujejo gospodinjski aparati Miele.

 
 
  • Detajl: notranjost vitrine

Globina pulta s 70 centimetri omogoča postavitev polic ob steno, ki imajo lahko funkcijo začimbnice ali dodatnih odlagalnih površin. Površina ličnic spodnjih elementov je Fenix, ki je nežne mat površine in neobčutljiv na prstne odtise. 

 
 

Ličnice furniranega krtačenega hrasta so v čudovitem nasprotju z črnimi mat ličnicami. Temina kuhinjskega otoka se ponovi v visokem delu kuhinje kot odprte osvetljene niše. V pult je vdelana lesena masivna plošča, ki ima lahko funkcijo rezalne deske ali odlagalne površine.

 
 

Minimalistični izgled kuhinje poudarijo podpultni elementi, ki so zasnovani tako, da vizualno izgleda kot da lebdijo nad tlemi. Karakter kuhinji dajo vertikalne maske med visokimi elementi, ki so v antracit barvi, tako kot predalniki na otoku. Zgornji predali se odpirajo ročno, medtem ko se spodnji odpirajo na dotik, z elektriko. Pod pultom na otoku je vgrajena ambientalna led osvetlitev. Pult tehnični kamen ima vgrajene reže za odcejalnik poleg korita. V kuhinjo so vgrajeni gospodinjski aparati Gorenje+.

 
 

Kuhinja z belimi ličnicami in furniranimi detajli, se odlično poveže s črno stekleno stensko oblogo. Prostor dopolnjujejo še jedilna miza Ula in dnevna soba iz enakih materialov ter spuščene luči v črni barvi nad mizo. Mizo nosita dve kovinski lakirani nogi. Viseče omarice se odpirajo z dvižnim mehanizmom, ki omogočajo nemoteno delo v kuhinji. V kuhinjo so vgrajeni gospodinjski aparati Gorenje+.

 
 

Izrazita črno-bela kombinacija in visoki elementi, vgrajeni v liniji zadnje stene, tej kuhinji poudarijo njen minimalizem. V pult vgrajena dvižna začimbnica in pultna napa sta posebnost otočnega dela. Osem centimetrov debel pult, ki se zaključi pod kotom 45 stopinj, se nadaljuje kot stranica otoka.